Od Breda Pita do Klintona i Tajsona: Ko su najseksi poznati vegetarijanci?

Kristen Bel i Daks Šepard

“Bilo mi je teško da razdvajam životinje s kojim sam se mazila, poput pasa i mačaka, od životinja na mom tanjiru. Nikad mi se nije sviđao ukus mesa”, kaže mlada glumica. Bel, koja je vegetarijanac mnogo godina, je zajedno sa Šepardom odlučila da postane vegan, nakon što su pogledali film “Forks Over Knives”. “Koža mi izgleda bolje. Gotovo da me nikad ništa ne zaboli. Nikad nisam gladan i ne moram da se vučem do kauča kako bih prilegao presit i odvratan sam sebi”, rekao je Šepard. Bel i Šepard odabrani su među 100 slavnih vegetarijanaca, a mi vam predstavljamo još nekoliko njih.

Olivija Vajld

Glumica serije “House” proglašena je za najseksi slavnog vegetarijanca 2010, zajedno sa fitnes guruom Bobom Harperom. Vajld, koja je ranije bila vegan, napustila je takav način ishrane, nakon što se razvela od režisera Taoa Ruspolija.

En Hetavej

En se povremeno vraća mesu, ali se mesecima pridržava vegetarijanske ishrane. U jednom intervjuu je objasnila da je manje-više vegetarijanac još od 12. godine. “Nisam bila toliko posvećena, a onda sam u Engleskoj snimala film ‘One Day’. Ne znam šta se desilo, ali više jednostavno nisam htela da jedem meso. Ipak, i dalje sam jela ribu. Onda sam pročitala jednu knjigu koja me je odvratila i od toga. Šteta je, pošto ja stvarno volim ukus ribe, ali jednostavno ne mogu da podržim način na koji se ribe uzgajaju i love”.

Bil Klinton

Bivši predsednik SAD Bil Klinton prešao je na vegansku ishranu zbog zdravlja, budući da mu je 2004. ugrađen četvorostruki bajpas i stent 2010. Klinton je od tad izgubio gotovo 12 kilograma.

Natali Portman

“Knjiga Džonatana Safrana Foera ‘Eating Animals’ napravila je od mene borca za veganizam”, rekla je Natali, koja je pre toga 20 godina bila vegetarijanac. Ona je u trudnoći ipak počela da jede mlečne proizvode, jer je “osećala da su joj potrebni”. Natali je proglašena najseksi vegetarijanskom zvezdom 2002. uz glumca Tobija Megvajera.

Majk Tajson

Bokserski šampion i vegan Majk Tajson rekao je da je postao vegan pre tri godine, pošto je njegova žena isprobavala različite dijete i izjavila da se na veganskoj ishrani oseća odlično. “Osećam se izuzetno. Želeo bih da sam takav rođen. Kada otkrijete šta ste sve jeli, pitate se da li ste sve te godine bili ludi”, kaže Majk.

Deril Hana

Aktivista i striktni vegan Deril Hana postala je vegetarijanac u 11. godini kada se zbližila s jednim teletom. “Primetila sam kamion prepun teladi i s jednim od njih se jako zbližila. Posle jednog sata, vozač je izašao iz restorana. Pitala sam ga kako se tele zove, a on je rekao: ‘Teletina, do sutra u sedam ujutru’. To je bilo to – više nisam mogla da napravim razliku između tog stvorenja i onog što je bilo na mom tanjiru”, rekla je ona.

Entoni Kidis

Frontmen grupe Red Hot Chilli Peppers Entoni Kidis, upitan šta bi pre odabrao za poslednji obrok na samrti – biftek ili tempeh (proizvod od soje) rekao: “Nisam pravi vegan. Ponekad pojedem ribu iz održivog ulova ili poneko jaje. Meso ne bih jeo, a ni tempeh. Odabrao bih jednu kajsiju, koju bi poljubila moja draga”. Muzičar je proglašen za najseksi slavnog vegetarijanca 2008. uz pevačicu Leonu Luis. Nakon dobijanja titule, on je izjavio da su ga snimci na kojima je prikazan okrutan odnos prema životinjama za klanje ubedili da postane vegan.

Pol Mekartni

Vegetarijanac Pol Mekartni išao je Indiju ove godine da proglasi nacionalni Dan vegetarijanaca. Pevač je poslao pismo indijskom premijeru Manmoanu Singu ukazavši da je to dan “koji slavi život bez mesa i saosećanje prema životinjama. Biće to slavljenje života”.

Bred Pit

Glumac Bred Pit je godinama vegetarijanac. Šuška se da ga veoma nerviraju navike njegove partnerke Anđeline Džoli, koja je prestala da bude vegan, jer ju je “isključivo biljna ishrana gotovo ubila”.

Izvor: The Huffington Post, B92

Pogledajte još