Danilović: Partizanu neophodna pomoć države!

"KK Partizan je dete države, kao i SD Crvena zvezda. Ne tražimo pet, deset ili 50 miliona, nego da država nađe sredstva koja bi trebalo da omoguće rad kluba i da pri tom prati i kontroliše gde taj novac odlazi. Zbog toga u našoj upravi sede predstavnici 'NIS' i 'Telekoma'", rekao je prvi čovek Partizana listu "Informer".

Račun kluba već nekoliko nedelja je u blokadi zbog neplaćenog poreza i po tom pitanju nije bilo promena, otkako je Danilović prošle sedmice održao konferenciju za novinare.

"Znam da ministarstvo omladine i sporta ne može tu mnogo da pomogne, ne mogu to ni samo Vučić ili samo Dačić. Blokadom Partizanovog računa se ništa ne dobija i čudno je da se to radi dva dana po osvajanju titule. Mi smo na toj listi dužnika tek na 360. mestu".

Danilović je ponovio da klub ne traži otpis duga, već reprogram, ali i tada bi mu bila neophodna pomoć sa najvišeg mesta.

"Moguće rešenje je reprogramiranje duga i novčana pomoć države da bi se deo novca kojim bi pomogla preko Partizana vratio u državnu kasu".

Predrag Danilović dodao je da se dva puta sastao sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i da je on ispunio "jedan deo" onoga što su se dogovorili.

"Ubrzana je isplata rata od sponzorskog ugovora sa 'Telekomom' i još smo dobili preko toga, što cenimo i poštujemo. Da bude jasno, ja ne upirem prst u Vučića ili Dačića, samo ih podsećam da je Partizan i njihov klub, bez obzira na to ko za koga navija".

Pogledajte još