Dačić: Promene neće biti kozmetičke

Dačić precizira da se neće razgovarati samo o personalnim rešenjima već je među zadacima i buduća politika Vlade, način kako da se privuku investicije i pregovori sa EU.

''Skoro godinu dana je za nama i vreme je da se napravi analiza do sada učinjenog i da vidimo šta treba i može bolje. Razgovori će biti o daljim ciljevima, putu i kadrovima vlade. Namera je da iz serije sastanaka izađemo sa kvalitativnim promenama u svim segmentima'' kaže premijer za “Blic”.

On dodaje da, iako se najviše govori o personalnim rešenjima i ministrima koji će biti rekontruisani, odgovor na pitanje ko više neće biti deo tima u Nemanjinoj 11. neće se dobiti na današnjem prvom sastanku lidera.

''Nameravam da se analizira i rad državnih sekretara i pomoćnika ministara. Oni su operativci u ministarstvima što, naravno, ne abolira odgovornosti same ministre za rad resora. Ali svako treba da snosi deo odgovornosti za ukupni učinak. Razgovori u kome ulazimo nisu nametnuti, nisu kozmetika, za cilj imaju bolje rezultate koje će građani osetiti i zato će biti analiziran svaki deo državne uprave'' poručuje premijer Dačić.

Sastanak lidera koalicije Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića počeće danas oko 16 sati u vili Bokeljka. Kako je ranije najavio potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, rekonstrukcija će biti završena do 27. jula.

Izvor: Blic

Pogledajte još