I zvanično: Razrešen komandant Žandarmerije

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić rezrešen je dužnosti, pošto je premijer Ivica Dačić potpisao dokument o njegovoj smeni. Kako saznaje RTS, bivšem komandantu je i uručen taj dokument.

Do postavljanja novog komandanta Žandarmerije tom jedinicom će komandovati dosadašnji Dikićev zamenik Milenko Božović.

Prema Zakonu o policiji, ministar po pribavljenom mišljenju direktora policije imenuje i razrešava komandanta Žandarmerije.

Direktor policije Milorad Veljović zatražio je Dikićevu smenu posle hapšenja pripadnika Žandarmerije zbog sumnje da je ubio i zapalio dve osobe u blizini Jagodine.

Izrazivši nezadovoljstvo zbog toga što od Sektora unutrašnje kontrole nije dobio izveštaj o delovanju Žandarmerije u Nišu, gde su, prema izveštajima medija, neki pripadnici Žandarmerije bili umešani u brojne kriminalne radnje, Veljović je konstatovao: "Da je taj slučaj rešen, ovaj događaj se možda ne bi ni desio".

Policija je uhapsila Aleksandra Krstića, pripadnika kraljevačkog odreda Žandarmerije, zbog sumnje da je ubio Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića, a posle zločina tela i automobil odvezao do mesta Ratković, opština Rekovac, gde ih je zapalio kako bi prikrio tragove.

Policija je nastavila rad na tom slučaju kako bi utvrdila da li je još neko eventualno učestvovao u zločinu.

Bratislav Dikić je juče ocenio da razlog njegove smene nije slučaj ubistva dva mladića kod Jagodine za koje je osumnjičen jedan pripadnik Žandarmerije, već da su u pitanju drugi razlozi.

Izvor: rts

Pogledajte još