Sačekuša navijačima: Tukli su mi dete bejzbol palicom

Zavijene glave, P. S. iz Užica opisuje za “Blic” kako je preksinoć povređen u sačekuši u Kragujevcu, kada su ga u njegovom automobilu “golf” presreli navijači kragujevačkog Radničkog grupa “Crveni đavoli”.

Huligani su dva sata pored sačekuša kod Studentskog doma, presretali navijače Zvezde koji su se vraćali sa utakmice iz Beograda, gde su crveno-beli u kvalifikacijama za Ligu Evrope pobedili islandski IBV i kod pekare “Vega” u naselju Aerodrom i kod Medicinske škole. U napadima je povređeno 10 navijača Zvezde iz Kragujevca, Čačka i Užica.

Napadači su nosili obeležja “Crvenih đavola”. Kada smo im umakli, odvezli smo se do policije, pa u bolnicu. Sina su prebacili na Dečju kliniku gde mu je ukazana pomoć“, objašnjava Užičanin P. S.

Na druga dva mesta u Kragujevcu huligani su bili brutalni. Kod pekare “Vega” presreli su automobil kraljevačke registracije. Polupali su vozilo i pobegli da bi kasnije u Stanovu pretukli mladića jer je nosio dres Zvezde.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović osudio je dvosatno divljanje huligana nad navijačima Zvezde, kojima se izvinio.

Očekujem da nakon istrage svi vinovnici budu procesuirani“, podvukao je Stevanović.

Izvor: Blic

Pogledajte još