Mihajlović: Deca nam ne bi umirala da bogataši nisu sebični!

"Bio sam tužan kad sam pročitao vest o Tijani. Nadao sam se srećnom kraju kad sam čuo da su prikupljene pare za njenu operaciju u SAD, ali, na žalost cele zemlje, nije izdržala tu bitku do kraja. Svestan sam da još mnogo dece u Srbiji očekuje novčanu pomoć za ozdravljenje i ne znam kako bi to moglo da se reši, a da se ne gubi vreme u prikupljanju para. Možda bi problem finansiranja lečenja dece bio rešen kad bi naši bogataši bili manje egoisti, kada bi dali deset odsto od svota koje su za slične slučajeve izdvajali srpski sportisti" kaže Mihajlović, pre nastavka razgovora o fudbalskim temama.

Kakav su utisak ostavili srpski klubovi u prvim UEFA mečevima?

"Vojvodina je ostavila najbolji utisak. Fudbaleri Partizana i Zvezde su u prvom meču pokazali da moraju sa 100 odsto snage da igraju ako žele plasman u sledeće kolo. Pristup im je bio loš i to je problem mentaliteta naših fudbalera, koji mora da se menja. Poslednjih 20 godina svi su napredovali dok smo mi išli unazad, a toga još mnogi nisu svesni."

Šta mislite o mogućnosti da se nekoliko iskusnih fudbalera vrati u Crvenu zvezdu?

"Svi igrači koji se pominju su toliko kvalitetni da će u Srbiji sigurno praviti razliku. Veliko je pitanje koliko mogu da donesu u Evropi. U svakom slučaju, ako se vrate s pravim pristupom igri i obavezama, mnogo će pomoći mlađim igračima."

Kako komentarišete izjavu Darija Srne, koji smatra da su vaši fudbaleri favoriti u meču s Hrvatskom na Marakani?

"Mislim da je potpuno u pravu! U dosadašnjem toku kvalifikacija nisu pokazali više od nas, ali su imali više sreće."

Izvor: Kurir

Pogledajte još