Mišković izašao iz pritvora

Sud u saospstenju navodi da je naredbu za puštanje Miškovića iz pritvora izdao nakon što je danas primljen dokaz da je novčani iznos na ime jemstva, u visini od 12.000.000 eura u dinarskoj protivvrednosti položen u depozit suda i nakon što je okrivljeni Mišković pred sudom dao obećanje da se neće kriti i da bez odobrenja neće napustiti boravište.

Jemstvo od 12 miliona evra je najviši ikad određen iznos u srpskom pravosuđu, čak 12 puta viši nego što je uplatio dosadašnji rekorder, nekadašnji predsednik FSS Zvezdan Terzić od milion evra.

Takođe, sudu su je predat njegov pasoš shodno rešenju kojim mu je izrečena i mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

Mišković bi u narednim satima trebalo da napusti pritvor u kom je proveo sedam meseci i 11 dana od hapšenja 12. decembra prošle godine.

Pošto Mišković izadje iz pritvora, u ovom predmetu samo vlasnik Nibens grupe Milo Djurašković ostaje u pritvoru. Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Izvor: Blic

Pogledajte još