Krivična prijava protiv vozača autobusa, sumnja se da je zaspao (VIDEO)

Drobac je rekao da je vozač, s obzirom da nije bilo drugog učesnika u saobraćajnoj nesreći, verovatno zaspao.

Krivična prijava protiv vozača je pokrenuta od strane mađarskih nadležnih organa i njega sad ispituju o tome zašto je do nesreće došlo", rekao je Drobac.

On je potvrdio da je do nesreće došlo noćas, oko pet minuta posle ponoći, kod mesta Tatabanja, na pola puta između Budimpešte i Đera, koji je na mađarsko-austrijskoj granici.

Prema njegovim rečima, u nesreći je povređeno 14 osoba koje su odvedene u bolnice.

Šest putnika je odmah pušteno, a osam je i dalje u bolnici, od čega je troje u bolnici u Tatabanji, a petoro u Đeru.

Šef konzularnog odeljenja ambasade Srbije u Budimpešti Milan Vukosavljević se, rekao je Drobac, uputio na lice mesta čim se saznalo za nesreću, obišao je nepovređene putnike koji su ostali pored autobusa, kao i putnike koji su zadržani u bolnicama.

Konzul je bio u bolnici u Tatabanji gde je obišao tri povređene žene i omogućio im je da se službenim telefonom čuju sa rodbinom i obaveste ih o svom stanju. Sad se upitio u Đer da obiđe ostalo petoro koji se tamo nalaze i da im omogući da se čuju sa svojima", rekao je Drobac.

Putnici koji nisu povređeni se, prema rečima ambasadora, nalaze na autoputu, pored mesta nesreće, a pružena im je sva moguća pomoć u vidu hrane i pića.

Agencija koja je prevozila putnike bi, rekao je Drobac, trebalo da je već uputila novi autobus koji će nepovređene prevesti na željenu destinaciju.

Četrnaest osoba je povređeno, od kojih pet teže, jutros kada je autobus autoprevoznika iz Topole sa švajcarskim tablicama sleteo s puta i prevrnuo se kod mesta Tatabanja, na pola puta od Budimpešte ka Đeru, u blizini granice sa Austrijom.

Predsednik opštine Topola Dragan Jovanović rekao je danas da svi povređeni putnici iz autobusa koji je sleteo sa puta kod nisu životno ugroženi, a da najteže povrede ima jedan od dvojice vožača.

Izvor: Agencije via Novosti

Pogledajte još