Vozač autobusa: Nisam zaspao, pokušao sam da izbegnem psa

Nije tačno da sam zaspao. Odjednom se odnekud pojavio pas i u pokušaju da ga izbegnem udario sam u bankinu, posle čega smo se prevrnuli", rekao je Ilić u telefonskoj izjavi Tanjugu iz Mađarske, gde se zbog lakših povreda nalazi u bolnicu.

Ilić je naglasio da je dao izjavu u policiji i tvrdi da protiv njega nije podneta krivična prijava.

Za sebe kaže da nema telesne povrede, već samo ogrebotine na leđima i da veruje da će se sutra uveče vratiti u Srbiju.

Prema njegovim rečima, u autobusu su bili Srbi iz Kragujevca i Topole, i sela iz okoline tih gradova, koji žive u Ssvajcarskoj, ali je bilo i turista.

Sedište firme "Op-top turs" je u Gornjoj Trnavi u opštini Topola i autobus za Ssvajcarsku iz Kragujevca saobraća dva puta sedmično. Firma ima predstavništva u Bazelu i Cirihu u Ssvajcarskoj, dok u Srbiji nema, već se karte rezervišu putem mobilnog telefona, a kupuju u autobusu.

Četrnaest osoba je povređeno, od kojih pet teže, noćas posle ponoći, kada je autobus autoprevoznika iz Topole sa švajcarskim tablicama sleteo s puta i prevrnuo se kod mesta Tatabanja, na pola puta od Budimpešte ka Đeru, u blizini granice sa Austrijom.

Niko od povređenih državljana Srbije nije životno ugrožen, a autoprevoznik iz Kragujevca će prevesti za Srbiju sve koji budu mogli da putuju“, rekla je Tanjugu Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Ministarstvo zdravlja Srbije saopštilo je danas da je, od 14 povređenih u saobraćajnom udesu kragujevačkog autobusa u Mađarskoj, šest pacijenata pušteno na kućno lečenje, dok je osmoro zadržano u bolnicama u Tatabanji i Đeru.

Navodi se da je ministar zdravlja Srbije Slavica Đukić Dejanović u stalnoj komunikaciji sa ambasadom Srbije u Budimpešti i Ministarstvom zdravlja Mađarske.

Đukić Dejanović je zahvalila pripadnicima policije i zdravstvenim radnicima u Mađarskoj, koji su blagovremeno i stručno pružili pomoć povređenim državljanima Srbije.

Predsednik opštine Topola Dragan Jovanović rekao je danas da svi povređeni putnici iz autobusa koji je sleteo sa puta kod nisu životno ugroženi, a da najteže povrede ima jedan od dvojice vozača.

Izvor: Agencije via Novosti

Pogledajte još