Delfini razočarani, priznaju poraz od Crne Gore

"Teško se sada analizirati, ali sve čestitke Crnoj Gori na potpuno zasluženoj pobedi. U poslednjoj četvrtini smo imali neshvatljiv pad i to je rešilo pitanje pobednika", rekao je Savić posle meča.

Srbija je uglavnom vodila u neizvesnom meču, ali je poslednjoj četvrtini primila dva gola, a nije dala nijedan i na kraju je izgubila 8:9.

Igrači su bili razočarani, a Filip Filipović je kazao da su "delfini" pobedili sami sebe.

"Sami smo sebe pobedili i time ne umanjujem pobedu Crne Gore. Loša realizacija igrača više. Eto, prvi put smo počeli ciklus bez medalje i verujem da ćemo (na Olimpijskim igrama) u Riju biti pravi. Ko zna zašto je to dobro. Moramo da budemo svesni u kakvoj smo situaciji, u kakvom smo se ambijentu pripremali, i koji su nam limiti"
, rekao je Filipović.

Srbija je imala dve prilike da izjednači, a poslednji šut je iz otvorene pozicije promašio Andrija Prlainović.

"Ta poslednja lopa nekada uđe, ali večeras nije. Zaslužili su pobedu, više je želeli. Ostvarili su najveći uspeh na Svetskom prvenstvu, a mi smo prvi put bez medalje posle ko zna koliko godina", rekao je Prlainović.

"Ispromašivali smo se. Kada kod neresenog rezultata toliko puta promašite, rival kao što je Crna Gora zna to da iskoristi. Pokušaćemo da se dignemo, bolje da budemo peti nego šesti", rekao je Prlainović.

Pogledajte još