Nestorović: Molimo Vučića da zaštiti korisnike u Veterniku!

"Danas njima preti opasnost da budu izbačeni iz doma. Korisnik doma B.G. je celokupnu dokumentaciju o otkopavanju lekova i prijavu protiv vaspitača – agronoma Milivoja Ćulibrka, koji ga je psihički zlostavljao podneo Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo –socijalnu politiku i demografiju kao i zaštitniku građana Novog Sada," tvrdi Nestorović i demantuje reči direktora doma Zorana Arbutinu koji je danas za Alo! rekao da mu Nestorović smešta i da želi da diskredituje ustanovu na čijem je čelu.

(old_image)

"Ovde se ne radi o nikakvom blaćenju ustanove doma za decu ometenu u razvoju Veternik", navodi Nestorović ,već iskljušivo ,,Sigurna pozicija ‘’radi u nacionalnom interesu države republike Srbije. Takođe, ova NVO podržava i sve napore Vlade republike Srbije na čelu sa premijerom Dačićem ka evropskom putu zemlje.

"Tražimo od svih relevantnih institucija da istraže i javnosti daju jasan odgovor kako su deca došla u posed opasnog medicinskog otpada. Da li je deci prećeno? Ko od vaspitača je vršio pritisak ovih dana na korisnike da javnost ne sazna istinu ? Snimci govore više od reči direktora doma Zorana Arbutine,"
tvrdi Nestorović i dodaje da je kao direktor NVO ,,Sigurna pozicija" posetio decu u domu Veternik sa našom poznatom dizajnerkom Marijanom Mateus i uverio se kako deca žive.

(old_image)

"Naš pravni i medijski tim održava stalne kontakte sa štićenicima, tako da će ,,Sigurna pozicija" izaći u javnost sa novim detaljima ovih dana oko ovog slučaja,"
završio je Nestorović.

Izvor: ALO!

Pogledajte još