Odlučeno koje opštine dobijaju Koka-Kola teretane na otvorenom

Podjednake šanse da dobiju svoju Koka-Kola aktivnu zonu imale su sve opštine u Srbiji, podeljene na male, srednje i velike, a pobedile su one sa najvećim brojem glasova u svakoj od te tri kategorije. Akcija se sprovodi povodom obeležavanja četiri i po decenije od početka proizvodnje čuvenog napitka u našoj zemlji.

Želja da baš njihove opštine dobiju Koka-Kola aktivnu zonu za vežbanje na otvorenom motivisala je građane da se u ogromnom broju odazovu glasanju. Postavljanje glasačkih punktova na prometnim lokacijama, pozivi za glasanje na lokalnim portalima i društvenim mrežama, aktivno uključivanje lokalnih medija, interesantni video snimci, fotografije, posteri i bilbordi, samo su neki od interesantnih načina kojima su opštine i građani motivisali svoje sugrađane da se uključe i glasaju.

Najveću zahvalnost dugujemo opštinama i građanima koji su se odazvali našem pozivu i koji su tokom dva meseca uložili ogroman napor i energiju u ovu akciju. Zato sa ponosom možemo da kažemo da su građani ovu kampanju učinili svojom. Za nas je ogromna satisfakcija što ćemo se u godini, u kojoj proslavljamo i obeležavamo za nas značajan jubilej, odužiti sugrađanima na pravi način i pokloniti im mesta koja će unaprediti kvalitet života. Građani su izabrali 45 opština dobitnica, a pred nama je period postavljanja Coca-Cola aktivnih zona širom zemlje, čemu se izuzetno radujemo. Sigurni smo da će one biti mesta za okupljanje i bavljenje sportom, koje će podstaći građane na fizičku aktivnost koja je jedan od preduslova dobrog zdravlja”, izjavio je Ramon Vajdinger, generalni direktor kompanije Koka-Kola Helenik Srbija.

Projekat je pokrenut u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni i ekonomski razvoj (NALED) i uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Ministarstva omladine i sporta.

Uspeh ovog projekta pravi je pokazatelj da su naši građani izuzetno motivisani da unaprede lokalnu zajednicu i daju svoj doprinos. Posebno smo ponosni na činjenicu da je projekat pokrenula Coca-Cola Hellenic Srbija koja je ne samo naša članica već i jedna od pet kompanija koje su prve u Srbiji zaslužile certifikat NALED-a o društveno odgovornom poslovanju. Coca-Cola aktivne zone odličan su primer kako društveno odgovorne kompanije mogu da unaprede kvalitet života na lokalu”, izjavio je Vladan Atanasijević, predsednik Upravnog odbora NALED-a.

Prvih deset teretana na otvorenom biće postavljeno do kraja godine, dok će se preostalih 35 izgraditi do maja 2014. godine.
Pobedničke opštine

Male opštine

1. Bela Palanka
2. Babušnica
3. Mali Zvornik
4. Dimitrovgrad
5. Niška Banja
6. Lapovo
7. Bosilegrad
8. Bački Petrovac
9. Opovo
10. Boljevac
11. Nova Varoš
12. Lajkovac
13. Osečina
14. Novi Kneževac
15. Batočina

Srednje opštine

1.Majdanpek
2.Svilajnac
3. Priboj
4.Odžaci
5.Tutin
6. Sjenica
7. Bajina Bašta
8. Negotin
9. Petrovac na Mlavi
10. Bogatić
11. Kovin
12. Raška
13. Kanjiža
14. Arilje
15. Šid

Velike opštine

1. Zaječar
2. Kikinda
3. Sombor
4. Lazarevac
5. Bačka Palanka
6. Pančevo
7.Loznica
8.Novi Pazar
9. Valjevo
10. Bor
11. Zrenjanin
12.Obrenovac
13.Užice
14.Pirot
15. Leskovac

Izvor: b92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.