Dizni izgubio 160 miliona dolara

Katastrofalno leto na bioskopskim blagajnama donelo je nova razočaranja "Dizniju", koji je i pre "Rendžera" imao podjednako bolno iskustvo sa prošlogodišnjim promašajem sezone, filmom "Džon Karter".

Depov novi film je koštao oko 250 miliona dolara, a na blagajnama nije povratio ni 90 miliona. Osim toga, blokbaster "Iron Man 3" po zaradi nije uspeo da priđe još jednom megahitu iz Marvelove kuhinje - "Osvetnicima" (2012).

Međutim, kako javlja Rojters, neuspesi na filmskim blagajnama kompanije koja ima prava na sve i svašta (od Mikija, preko Spajdermena, do džedaja iz Ratova zvezda), nisu toliki da zaustavi rast profita.

Naime, "Dizni" je u drugom tromesečju tekuće godine povećao profit za jedan odsto zahvaljujući rastu prihoda zabavnih parkova i kablovske televizijske mreže.

Kako prenosi Rojters, pozivajući se na saopštenje kompanije, američka medijska grupacija ostvarila je u drugom kvartalu neto profit od 1,85 milijardi dolara, dok je profit po akciji iznosio 1,01 dolar, što je na nivou prethodne godine.


Kurir

Pogledajte još