Legende Partizana: U naše vreme bi pohapsili ceo jug

Frapantna scena sa atletske staze Partizanovog stadiona, najnoviji dokaz utisku da živimo u zemlji bez reda, frapirala je dvojicu nekada istaknutih prvotimaca Partizana, Nenada Stojkovića i Milutina Šoškića, koji u potezu Miloša Radosavljevića i ražalovanju čina kapitena Marka Šćepovića prevashodno vide nemoć države.

''Nije to problem kluba, igrača, već isključivo države. Skidaju ženama lančiće sa grla, kradu tašne, pustili smo nedavno dete da umre, zakasnivši sa operacijom. To su problemi, a ne da li je lopov kriv, navijač preskočio ogradu. Zakoni se ne poštuju. Ne mogu navijači da postrojavaju igrače, maltretiraju, sve i da ne zaslužuju dres, u ovom slučaju Partizana. Gde su bili policajci i redari u tom trenutku? Svirali gusle, možda“, pita ironično, ali bolno precizno gađa u suštinu jedna od najvećih legendi kluba iz Humske 1, Milutin Šoškić (75) i sam u jedno doba kapiten generacije koja je igrala finale Kupa šampiona 1966.

Njegov mlađi kolega, Nenad Stojković (57), deset godina prvotimac Parnog valjka (1974-1984) smatra da se čin po završetku meča sa Ludogorecom može tumačiti kao poraz društva, urušavanje vrednosti, jer pre tri ili četiri decenije tako nešto ne bi palo na pamet navijačima.

''Poštovali su nas, družili se s nama. Nije bilo grupa, vođa. Nisu se bavili menadžerisanjem, koristili igrače za lične ciljeve. Da se ovako nešto dogodilo u moje vreme, pohapsili bi ceo jug. Razumem tugu, ali ne i huliganski gest navijača. Postoje legalni načini negodovanja, obraćanja institucijama, učestvovanju u vođenju politike kluba. A ne ovako osiono, opskurno. Bruka, ovo je napad na Partizan, ne na pojedinca“, rekao je Stojković, a prenosi „Sportski žurnal“.

Izvor: mozzartsport

Pogledajte još