Marko Mišković stigao na ročište, za njim došao i otac Miroslav

Mlađi Mišković se javio novinarima ali je rekao da neće davati izjave jer mu to ne dozvoljava advokat.

Poznati srpski biznismen Miroslav Mišković, Markov otac, došao je u sud sam u svom crnom automobilu i brzim koracima ušao u zgradu, bez ijedne reči.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković pušten je 23. jula iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora koja se nalazi u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Mišković je u pritvoru Okružnog zatvora proveo 224 dana, od hapšenja 12. decembra prošle godine, a pritvor mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti koje je uplatila njegova kompanija pa je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i odredjena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

U ovom predmetu samo je još vlasnik "Nibens grupe" Milo Djurašković ostao u pritvoru, Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Marko je na ročište iz kućnog pritvora došao sam, a i dalje nosi nanogvicu za elektronski nadzor. On je, zajedno sa ocem i vlasnikom Nibens gupe Milom Đuraškovićem optužen za zloupotrebe u putarskim preduzećima i finansijske malverzacije.

Izvor: ALO !

Pogledajte još