Technology Event

Technology event party u nizu drugih opštenarodnih veselja, zamalo da ne uspe zbog obilne kiše koja je padala veći deo subotnje večeri. Temperatura se spustila, ali je kiša prestala, tako da je oko ponoći publika krenula ka Atrijumu beogradskog sajma. Ovoga puta, stage je pozicioniran na sredini prostora. Trebalo je da se DJ-evi sa svojim pločama vrte u centru mase. Stage je bio statičan, jer bi centrifuga istog prouzrokovala još više problema onima koji su nastupali. DJ-evi koji su dobili epitet najboljih u zemlji, nazvani zvezdama, imali su stravičan tretman. Neki su radili back2back sa kolegama koji im nisu slični senzibilitetu. Čak i kada su to prevazišli, borili su se sa drhtavim tlom. Kada uspostave ravnotežu, požele da stave iglu na ploču, imaju novi problem – katastrofalno ozvučenje, pa moraju prema osećaju da mixuju. Uskakanje u nečiji mix na manje od jednog sata ne može da pokaže da li neko zaslužuje zvanje jednog od najboljih.
Nastupili su: Ewox – Mark Wee, Flip – MKDSL, Ura – Dee Face, Chris Lake, Dacha – Bokee, Dejan Milićević – Boža Podunavac, Shoxy – Vladimir Acić.
Marko Nastić ima zvanje najboljeg srpskog DJ i bez ovog eventa. Marko se ove godine nije pojavio. Tačno je da je u Španiji, ali je jasno da je moglo da se nešto uradi povodom tog datuma, da je jednoj od dve pregovaračke strane bilo stalo. Ne morate da volite njegovu muziku, ali je njegov rad za poštovanje! Organizatori ga izbegavaju, jer je težak za saradnju. Tako ga zovu u Srbiji. Svi ostali to nazivaju profesionalizmom. Čovek o kojem je rađena reportaža na Drugom dnevniku RTS, prikazan je na video bimu. Pokazao je svoju veličinu i zahvalio se svima koji su za njega glasali. 
Iako je Chris Lake verovatno direktiva odozgo, treba reći da je potpuno nepotreban BBC zvuk na ovakvom događaju. A, potrebno je još da zanemarimo dileme oko toga koliko je reprezentativan ovaj izbor, prihvatimo da postoje samo beogradski DJ-evi, progutamo mlako pivo koje je i hladno bljutavo...

Ostale fotografije pogledaje u našoj foto-galeriji:

Vojkan Bećir

Pogledajte još