fbpx

Novi šef BIA Aleksandar Nikolić?

Nikolić je državni sekretar u Ministarstvu odbrane i bivši savetnik predsednika države Tomislava Nikolića.

U okviru teksta koji se bavi temom sastava buduće rekonstruisane Vlade, list "Danas" dodaje da je najozbiljniji kandidat za ministra privrede Siniša Mali, savetnik Aleksandra Vučića za ekonomiju. Međutim, prvi potpredsednik vlade je ranije tu informaciju demantovao.

O imenovanju Nikolića, oglasila se i SNS, koja je još sinoć reagujući na izdanje lista "Alo" objavila da su informacije o tome ko će biti direktor BIA "potpuno proizvoljne i netačne, i zasnovane na lažnim informacijama iz jedne druge političke partije".

List "Alo", takođe piše da će Nikolić doći na čelo BIA.

SNS ne spominje "Danas" u svom saopštenju.

Iako GO SNS nije doneo konačnu odluku, gotovo je izvesno da će na čelu objedinjenih ministarstava energetike i rudarstva biti Zorana Mihajlović, dok će Milan Bačević u rekonstruisanoj vladi preuzeti funkciju ministra prirodnih resursa, prostornog planiranja i životne sredine, saznaje "Danas".

Najozbiljniji kandidat za ministra prosvete je profesor beogradskog univerziteta Tomislav Jovanović, koji je sam priznao da mu je izuzetna čast da sedne u stolicu Dositeja Obradovića, ali i ogromna odgovornost, kao i da već ima koncept kako treba da funkcioniše Ministarstvo. Jovanović bi na novu funkciju došao kao nestranačka ličnost i to na poziv SPS-a i SNS-a.

U SPS-u za "Danas" nisu želeli da potvrde medijske spekulacije da će Gorana Kneževića u Ministarstvu poljoprivrede zameniti njegov dugogodišnji prijatelj i zemljak Živanko Radovančev (64), predsednik Saveta za poljoprivredu i selo u SPS-u i generalni direktor zrenjaninskog "Mlekoprodukta".

Osim Radovančeva, kao kandidat za ministra poljoprivrede pominje se Dušan Bajatović, visoki funkcioner SPS-a i direktor “Srbijagasa“.

Međutim, kako se navodi, daleko veće šanse ima Radovančev zbog svog iskustva, jer je u prelaznoj vladi posle petooktobarskih promena nekoliko meseci bio ministar poljoprivrede, a pokazao se i kao uspešan direktor.

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.