Beograd pa Subotica: Mladi neće moći u kafić i kafanu posle 23 sata?

Kako se navodi u Dulićevoj pisanoj izjavi, ovim se želi skrenuti pažnja na "jedan od problema kojeg su svesni mnogi naši sugrađani, a pre svega roditelji dece adolescentskog uzrasta".

"Verujem da bi se uvođenjem ovog ograničenja u znatnoj meri uticalo na smanjenje problema alkoholizma među mladim osobama. Iako je u našoj zemlji zabranjena prodaja alkohola maloletnim licima, svesni smo činjenice da pojedini ugostitelji ne poštuju u potpunosti ovu zabranu"
, rekao je Dulić.

On smatra da je neophodno izvršiti izmene Zakona o zaštiti potrošača i mlađima od 18 godina ograničiti vreme boravka u objektima u kojima se služi alkohol.

"Podržavajući ovu inicijativu dajemo svoj doprinos zaštiti zdravlja i bezbednosti naših sugrađana, a pre svega mladih osoba", istakao je Dulić.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je Ministarstvu trgovine inicijativu za izmenu i dopunu Zakona o zaštiti potrošača u delu koji se odnosi na ugostiteljske objekte, prema kojoj bi bez pristupa lokalima koji služe alkoholna pića ostali mlađi od 18 godina nakon što kazaljke na satu pokažu 23 časa.

Ovo ne važi samo ako su maloletna lica u pratnji bar jednog roditelja ili staratelja.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još