Čedomir Jovanović: Veći sam narkoman od Morisona i Hendriksa zajedno

"Šta je idealan političar? To što imam četvoro dece, što sam ekonomski nezavistan. Ja se onda ne uklapam u to? Ja sam veći narkoman od Džima Morisona i Hendriksa zajedno i ronim i penjem se i sve to sa 40 godina. Dosta više sa tim! Mogu sve to da izdržim, ali to je previše bolesno za instituciju kao što je ova (Skupština). Sada još traže testove u Skupštini. Zamislite kako bi oni prošli. Ne moraju da duvaju, ima i drugih testova. Vi znate na koje mislim. Ako je noć crna, onda je dan sunčan, topao i beo", rekao je Jovanović.

Joksimović je izazvala danas polemiku u Skupštini Srbije pošto je ocenila da "treba videti ko je od poslanika pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata".

Joksimovićeva je to izjavila posle polemike između ministra pravde Nikole Selakovića i predsednika LDP-a, piše Blic.rs.

Jovanović je rekao da je rekonstrukcija Vlade "cirkus" vladajuće koalicije i da se svela na "podelu Dinkića na pola". On je ocenio da je rekonstrukcija Vlade zapravo "šest meseci torture Srbije", koja je na kraju rezultirala smenom bivšeg ministra finasija i privrede Mlađana Dinkića. Lider LDP-a je upitao zašto je SNS uopšte krenuo u rekonstrukciju.

Stefanović: Ako uvedemo alkotest nećemo imati kvorum

U priču o alkoholizmu uključio se i šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović koji je rekao da su poslanici danas došli da raspravljaju o izmenama Zakona o ministarstvima, a da se umesto toga priča o "doživljaju mladih naprednjaka o njihovim političkim protivnicima i koliko ko može da popije". "Da sprovedemo taj test, nisam siguram da bismo imali kvorum", ocenio je Stefanović.

Jovanović: Zbog budžetskog deficita, krize na međunarodnom finanasijskom tržištu? Jeste li i zbog toga rušili Dačića od prvog dana kada je postao predsednik vlade? Kriminalizovali ga kroz tabloide. Selakoviću, nije ova zemlja vaše vlasništvo, niti LDP-a. Odgovrini smo i mi i vi, ali vi za to nemate osećaj. Vlasti nije dovoljna za sve vas pa sada preuzimate deo od onih sa kojima ste bili do juče. Zašto bi lični odnosi među liderima vladajućih stranaka bili tema za sve građane Srbije. Zašto bi rekonstrukcija vlade bila tema za stotine hiljada ljudi koji su bez posla, za roditelje čija deca treba da krenu u školu, za bolesne?

Selaković
: Stanite pred ogledalo kada sledeći put dođete sa Hvara ili Pakistana gde ski-pas dođe mnogo novca. I ko vam je plaćao karte za Mikonos? Uostalom, u poslednja dva meseca i niste ni bili ovde.

Jovanović: Moja prvatna putovanja nisu tema ove sednice. Ja sa svojim parama radim šta hoću, je li Vam jasno? Ako ćemo da se bavimo time ko je kome plaćao avionske karte, trebalo bi videti ko je Vučićeve karte. Meni Mišković nije plaćao, da li me čujete? Uništili ste 20 godina života ove zemlje, onda ste skinuli bedževe.

Zoran Babić (zamenik šefa poslaničke grupe SNS): Tačna je vaša izjava da sa svojom platom možete da radite šta hoćete, ali kako sve to uspevate sa 110.000 dinara? Ako se već bavimo prošlošću, možemo da se podsetimo i Šilerove.

Izvor: 24sata, Blic

Pogledajte još