fbpx

Beogradska rolerijada 2013

16. Beogradska Rolerijada okupiće u centru Beograda, od Slavije do Kalemegdana, oko 2.500 takmičara iz Srbije. Ono što će ovu Beogradsku rolerijadu razlikovati od predhodnih je odluka da se od ove godine dozvoli učešće isključivo u tzv. amaterskoj opremi, tj. rolerima sa dubokom cipelom. Ovaj „povratak amaterizmu“ je rezultat ubrzanog razvoja profesionalne vožnje rolera u Srbiji, koje je Beogradska rolerijada svesrdno inicirala i pomagala zadnjih desetak godina s jedne strane, i težnje osnivača Rolerijade da nastavi da promoviše ovu rekreaciju medju amaterima, s druge strane.

Takmičarski program ovogodišnje Beogradskke rolerijade čine:

BLIC Trke za odrasle - U ovoj trci učestvuju žene i mušarci stariji od 16 godina. Trasa trke: Slavija – Terazije – Trg Republike – Vasina – Okretnica kod Etnografskog muzeja – Vasina (drugom stranom) – Trg Republike.

ERSTE BANKA i WIENER STÄDTISCHE trke za najmlađe - U ovoj trci učestvuju devojčice i dečaci starosti do 15 godina. Takmičari su razvrstani u tri starosne kategorije - grupa do 7 godina starosti, grupa od 8 do 11 godina i grupa od 12 do 15 godina starosti. Trasa trke: Trg Republike – Vasina – Okretnica kod Etnografskog muzeja – Vasina (drugom stranom) – Trg Republike

TIME ZONE porodične trke - U ovim trkama učestvuju porodični timovi od dva, tri ili četiri člana. Roditelji i deca, braća i sestre moraju od starta do cilja da se drže za ruke. Izuzetak su bebe, koje će gurati u kolicima ili nositi u tzv. kengurima. Trasa trke: ista.

FLY LONDON Trke na 100 m - Učesnici ovih trka su podeljeni u tri starosne grupe - deca do 10 godina starosti, deca od 11 do 15 godina starosti i stariji od 16 godina. Ove trke se održavaju u Vasinoj ulici a učesnici se trkaju dvoje po dvoje na ispadanje. Kvalifikacije se održavaju pre podne u Vasinoj ulici od 9:30. Start/cilj: Vasina.

Najbolje takmičare u svim trkama očekuju vredne nagrade koje su za njih spremili sponzori manifestacije, dok je organizator pripremio za posetioce svoje oficijelne ovogodišnje majice, a dele se na bini u pauzama između trka.
U zabavnom programu na bini na Trgu Republike učestvovaće dens klub "Freedance" iz Zrenjanina i "UMS studio" iz Beograda.
Wiener Städtische osiguranje i Erste Banka su odlučili da na ovogodišnju Rolerijadu ponovo pozovu svoje prijatelje iz NURDORa (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka), koji sakupljaju sredstva za izgradnju roditeljske kuće. Više od 400 dece se tokom godine leči od raka u Srbiji! Roditeljske kuće namenjene su smeštaju roditelja i njihove dece koja se leče od raka van mesta stanovanja. Kupovinom NURDOR licidarskog srca, posetioci i takmičari Beogradske rolerijade doniraće sredstva za izgradnju kuće za smeštaj roditelja i dece koja se leče u Nišu. Njihov štand, gde će moći da se kupe liciderska srca, biće postavljen pored štanda kompanija Wiener Städtische osiguranje i Erste Banka na Trgu Republike.

Prijava takmičara za 16. Beogradsku Rolerijadu 2013 vrši se isključivo putem sajta www.rolerijada.rs ili na dan Beogradske Rolerijade, u subotu, 7. septembra na prijavnom pultu na Trgu Republike, pod uslovom da preostane startnih brojeva. Očekujemo preko 2500 takmičara u svim disciplinama.

Svi oni koji se eventualno povrede, mogu da se obrate za medicinsku pomoć dežurnim ekipama Doma zdravlja »Dr Milutin Ivković» - Palilula. Osim njih, prvu pomoć će pružati i tridesetak pripadnika Crvenog krsta Zvezdara.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.