Dačić: Imaćemo jedinstvene liste

Dačić je kazao da postoji mnogo problema ali da su liste već spremne i da će biti predate u roku.

"Mi smo dogovorili da imamo jednu listu, u stvari pošto su to opštinski izbori biće više jedinstvenih listi. Oni nisu želeli da produže rokove koji su bili veoma kratki ali mi ćemo nakon predaje koristiti dodatne zakonske rokove za neke izmene i dopune. To je samo deo problema, jer oni samo na rečima žele da Srbi izađu na izbore",
rekao je Dačić u Vlasotincu, gde je otvorio novi pogon firme "Elrad".

On je objasnio da će na jedinstvenim listama biti članovi Socijalističke partije Srbije, Srpske napredne stranke i svih stranaka koje žele da imaju svoje predstavnike.

"Mi ćemo Srbima na Kosovu i Metohiji poslati jasnu poruku da izađu na lokalne izbore. Srbi će se na taj način legitimisati kao legalni predstavnici naroda i institucije koje budu formirane biće legalne i priznate. Ponavaljam, mi ćemo poslati porukku da izađu na izbore i za to ima vremena jer od zaključenja listi do izbora ima još 60 dana a to je veoma dug period"
, rekao je premijer.

On je kritikovao ponašanje Prištine jer Srbi još uvek nemaju predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji.

Dačić je podsetio i da će sledeći sastanak sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem imati 8.septembra u Briselu i da će tom sastanku prisustvovati i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.


B92

Pogledajte još