Ivana i Goran Karić zbrisali iz Srbije!

Supružnici su napustili Srbiju jer, kako saznaje Alo!, nisu više mogli da izdrže pritisak i medijsku hajku koja se vodi protiv Miškovića.

Ivana i Goran su se preselili u elitnu londonsku četvrt Vajkomb. Decu su upisali u školu i svojim porodicama su javili da su prezadovoljni uslovima za njih i mališane“, priča za „Alo!“ izvor blizak porodicama.

Ivana i njen suprug odlučili su se za London jer Miškovići tamo imaju tri vile. „Sandej tajms” je već pisao da je Miroslav Mišković sinu Marku pre šest godina kupio vilu od neverovatnih 25,5 miliona funti u Kensingtonu u Londonu, a godinu dana ranije pazario je još dve kuće u elitnoj londonskoj četvrti Vajkomb, vredne 14,5 i 11 miliona funti.

Miroslav Mišković, njegov sin Marko i vlasnik „Nibens grupe“ Milo Đurašković privedeni su 12. decembra prošle godine zbog mahinacija prilikom privatizacije putarskih preduzeća. Tužilaštvo za organizovani kriminal je 9. maja podiglo optužnicu protiv Miškovića i još deset njegovih saradnika zbog sumnje da su te firme oštetili za 16,95 milijardi dinara i državni budžet za još 472 miliona dinara. Prvi je iz pritvora 4. aprila pušten Marko Mišković i određen mu je kućni pritvor i stavljena nanogvica. Krajem jula, na slobodu je pušten i Miroslav, koji je položio jemstvo od 12 miliona evra.

Ova jeftinija, od 11 miliona, bila je namenjena baš Ivani.

Karići su rešili da se presele u London jer ne samo da su ostali bez kuće kad je jedna strana banka aktivirala hipoteku koja je pre nekoliko godina stavljena na Ivaninu kuću na Senjaku, već i zbog čitave halabuke oko njihove porodice posle hapšenja Miroslava Miškovića i zbog sve lošijeg poslovanja „Delte“.
Ivanina kuća bila je garancija za jedan od „Deltinih“ kredita“,
objasnio je naš sagovornik.

Inače, Miškovići poseduju i vilu u Užičkoj, luksuzne kuće u Los Anđelesu, nekoliko skupocenih vozila, kao i avion „cesna 650“. Spekuliše se da je u vlasništvu porodice Mišković 76 preduzeća.

Ipak, poslednjih meseci u štampi se govorilo da „Delta“ malo lošije posluje, kao i da je kuća Miškovićeve ćerke Ivane prodata na licitaciji upravo zbog problema u kojima se našla kompanija.

Miškovićeva imovina je zamrznuta pošto je pokrenuta finansijska istraga po Zakonu o oduzimanju imovine.

Uz to, „Delta“ ne posluje kao u „srećna vremena“, o čemu svedoči činjenica da je Mišković ove godine izbačen s liste najbogatijih u regionu, uprkos činjenici da je početkom 2011. prodao lanac marketa „Maksi“ i „Tempo“ za 932,5 miliona evra.

Izvor: Alo!

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.