Košarkašici Nataši Kovačević amputirana noga

Kako su naveli lokalni mađarski mediji, Kovačevićevoj su lekari morali da amputiraju levu nogu ispod kolena, dok je Ivanovićeva zadobila lakše povrede. Obe su van životne opasnosti.
Ekipa Đera putovala je u Šopron na pripremnu utakmicu, a do nesreće je došlo kada je vozač autobusa sleteo sa puta kako bi izbegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku.
Tim menadžer Peter Tapodi preminuo je na licu mesta, dok je trener Fuzi Akos preminuo u bolnici.

Srpsko ministarstvo sporta i ministarstvo inostranih poslova pokrenuli su državne kapacitete da pomognu košarkaškim reprezentativkama koje su danas povređene u saobraćajnoj nesreći.

(old_image)

Foto: Kurir
Agenciji Beta je u ministarstvu rečeno da su već stupili u kontakt sa porodicama košarkašica, konzulatom Srbije u Mađarskoj i da zajedno sa ministranstvom inostranih poslova čine sve da im pomognu.

Konzul Srbije u Budimpešti Jelena Cvijanović rekla je da je u saobraćajnoj nesreći teško povređena srpska reprezentativka Nataša Kovačević zbog čega su lekari morali da joj amputiraju nogu.

"Od dežurnog lekara na intenzivnom odeljenju traumatologije u bolnici u Đeru, saznali smo da je Nataša imala ozbiljnu povredu leve noge, zbog čega su morali da joj amputiraju nogu do kolena", rekla je Cvijanovićeva večeras RTS-u.

Nakon operacije Nataša je u stabilnom stanju i život joj nije ugrožen, a druga devojka (reprezetativka Milica Ivanović) je ugruvana i nije zadržana u bolnici, rekla je Cvijanovićeva.

Izvor: Agencije via Blic

Pogledajte još