Za miran san izbegavajte ove namirnice ...

Iako je pica uz film najbolji način da dan privedete kraju, setite se da će ona otežati varenje tokom noći. Kada vaše telo bude htelo da se opusti u snu, teška hrana kao što je pica može unemiriti vaš stomak. Isto tako, može pokrenuti gorušicu i lupanje srca. Zato je bolje da tešku i brzu hranu poput ove ne jedete baš pred spavanje.

Odolite sladoledu

Najlepšu poslasticu i nije baš pametno jesti pred spavanje. Sladoledi su generalno puni masti i šećera. Treba mu mnogo vremena da se svari, a šećer će vam dati dodatnu energiju koja vam apsolutno pred spavanje nije potrebna. Zato je bolje da sladoled pričeka jutro.

(old_image)


Celer vam neće dati da zaspite

Ko bi rekao da ova fina povrćka ima tako jako dejstvo? Nažalost, celer je dijuretik pa može biti krivac za kasne i učestale posete kupatilu.

Alkohol nije pravi izbor

Mislili ste da vas baš alkohol fino uspava? Alkohol otvara disajne puteve, što čini da udišemo više kiseonika, a taj proces prekida san i vodi do zdravstvenih problema.

Naravno: nikako kafu pred spavanje

Kofein stimuliše centralni nervni sistem što znači – nema spavanja. Zato ako želite miran san, izbegavajte kafu, kao i bilo koje piće koje sadrži kofein u sebi.

Izvor: SuperŽena

Pogledajte još