Karadžić: Sa Mihajlovićem na EP u Francuskoj!

"Razgovaraćemo sa Mihajlovićem i predočiti mu naše viđenje stvari. Uradićemo analizu pređenog puta, i, naravno, čuti i njegovo mišljenje. U ovom trenutku veoma smo blizu odluke da mu ponudimo nastavak saradnje do Evropskog prvenstva 2016. u Francuskoj", rekao je Karadžić za sutrašnje izdanje lista Sport.

Karadžić je kazao da je javnost bila za Mihajlovićev dolazak na mesto selektora, ali da je bilo kritike zbog izostanka rezultata.

"Javnost je bila za njegov dolazak na kormilo reprezentacije, ali, shodno našem mentalitetu koji priznaje samo sve i odmah, došlo je do osude i kritike, pre svega zbog toga što je izostao rezultat, ali, i
zbog nekih stvari koje nemaju veze sa reprezentacijom. Mi smo još tada rekli da nam je cilj plasman na jedno od dva velika takmičenja, svesni da će Mihajlović podmladiti ekipu, a zahvaliti iskusnim
igračima koji su mnogo dali reprezentaciji",
kazao je on.

Karadžić koji je najavio povlačenje s mesta predsednika Fš na kraju jesenjeg dela sezone, rekao je da je Mihajlović dobro uradio što je podmlađio reprezentaciju.

"Mišljenja smo da je Mihajlović uradio dobru stvar: nacionalnom timu podario je mnogo novih imena koja su nam garant da ćemo u narednim kvalifikacionim ciklusima lakše nalaziti put do završnice velikih takmičenja. Pa, Belgiji je trebalo mnogo više vremena kako bi danas bila na dobrom glasu, a veliki broj priznatih stručnjaka danas Mihajlovićevom timu predviđa dane koje bi poželeo svaki nacionalni savez", rekao je Karadžić.

On je rekao da su oni koji žele da Mihajlović ode s mesta selektora, napadali Fš i tražili da nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera preuzme to mesto.

"Uglavnom su to isti oni koji su do juče napadali Fš i tražili upravo da Mihajlović postane selektor. Sada iz njima poznatih razloga traže njegovo smenjivanje, a navodno sve zbog brige za budućnost srpskog fudbala. Upravo zbog te brige mi želimo kontinuitet i nastavak saradnje s čovekom koji je na dobrom putu da reprezentaciji vrati poštovanje", rekao je Karadžić.

Reprezentacija Srbije je dva kola pre kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu izgubila šanse za plasman na to takmičenje.

Beta

Pogledajte još