Podravka povlači i Lino Frutolino

Hrvatska kompanija Podravka je, na zahtev sanitarne inspekcije, privremeno povukla Lino Frutolino, radi dodatnih analiza tog proizvoda.

Kako prenosi regionalni portal Seebiz, radi se o proizvodu Lino Frutolino od 200 grama, sa rokom upotrebe 22. maja 2014. godine.

"Radi mera predostrožnosti i vršenja dodatnih analiza proizvoda, Podravka je na preporuku Sanitarnog inspektorata donela odluku o privremenom povlačenju proizvoda Lino Frutolino 200 grama, serije 22052013, upotrebljivom do 22. maja 2014, koji je distribuiran isključivo na hrvatskom tržištu", navodi se u saopštenju.

Kompanija navodi da je, "iako je Podravkina laboratorija za kontrolu kvaliteta utvrdila kako je proizvod u potpunosti ispravan", odlučila da, "u skladu sa svojom politikom sistema bezbednosti hrane i kvaliteta privremeno povuče proizvod spomenute serije kako bi napravila dodatne analize".

U saopštenju Podravke se ne navodi o kakvih se dodatnim analizama radi.

Podravka je proteklih dana morala da iz prodavnica u Srbiji povuče seriju "Eva" sardine sa belim lukom i peršunom od 115 grama, serija 09072013, upotrebljive do 09. jula 2017, zbog oštećenja konzervi.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još