Ružica Đinđić uzela 1,1 milion evra od Caneta?

Ako bi Cane dokazao svoje optužbe, Đinđićeva udovica bi, kažu stručnjaci, mogla da odgovara za utaju poreza i pranje para! U problemu je i bivši predsednik Boris Tadić koji bi mogao da bude optužen za zloupotrebu službenog položaja, navodi list!

Siniša Simić, bivši repbličk itužilac, kaže da bi Subotižć mogao da dokaže više krivičnih dela.

''Ako uslede krivične prijave, osnovno moguće krivično delo može biti primanje i davanje mita. To je međutim, prilično teško dokazati tako da se advokati odlučuju uglavnom da priču prošire i na zloupotrebu službenog položaja. Za ovo može Subotić da optuži Tadića i Miodraga Rakića ako dokaže da su mu svojim uticajem naneli štetu. Maksimalna zaprećena kazna za to je 12 godina'' kazao je Simić.

On je istakao da ovo delo ne može da se dovede u vezu sa Đinđićevom udovicom.

''Međutim, ako Subotić dokažće da mu je ona uzela novac, preti joj optužba i kazna za utaju poreza. Svako mora državi da plati porez za novac koji dobije. Kazne su ovde novčane, a za najteži oblik ovog krivičnog dela može se izreći i do deset godina zatvora'' rekao je Simić, dodavši da Subotić ne bi odgovarao za davanje mita, jer kaže da to dešpavalo 2007. godine, a ovo delo zastareva za pet godina.

Advokat Radoslav Tadić, zastupnik Subotića, tvrdi za Inforemr da postoje ugovori, priznanice i slična dokumenta koja dokazuju tvrdnje njegovog klijenta.

"Subotić još nije odlučio da li će pokrenuti krivične prijave ili na neki drugi način potraživati novac koji je dao. On je zasad samo rekao ono što se zapravo desilo" kazao je Tadić.

Izvor: pressonline.rs

Pogledajte još