Đilas: Sramno puštati Subotića da blati porodicu Đinđić

"Stanko Subotić, kome je 2011. godine odbijeno ponuđeno jemstvo u iznosu od pet miliona evra, nakon sedam godina bekstva se vratio u Srbiju uz deset puta niže jemstvo, i upušta se u obračun sa političkim protivnicima onih koji su mu to i omogućili", naveo je Đilas u izjavi za javnost.

Predsednik DS je ocenio da je nedopustiva atmosfera u kojoj je Subotić "medijska zvezda, aktivan učesnik u političkom životu i čovek koji smatra da ima moralno i svako drugo pravo da optužuje ubijenog premijera, njegovu porodicu, Demokratsku stranku, kao i ljude koji su rizikovali život da bi se borili protiv organizovanog kriminala".

"Nedopustivo je da mediji prenose ovakve izjave Subotića koji bi, da ima dokaze, do sada odštetu tražio pred sudom. Iako su sve optužbe Subotića demantovane on nastavlja sa objavljivanjem neistina koje daje isključivo u političke svrhe, verujući da ce ga dokazivanje vernosti vladajućem režimu i potpuno osloboditi utvrđivanja odgovornosti za krivično delo za koje je optužen", ocenio je Đilas.

Subotiću je 16. septembra počelo ponovljeno suđenje u Beogradu zbog optužbi da je bio na čelu grupe koja je devedesetih švercovala cigarete i time oštetila državni budžet.

Subotić je rekao da je bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović pokušao da mu iznudi milione evra, i dodao da su ga pritiskali i bivši predsednik Srbije Boris Tadić i "njegovi najbliži činovnici" - Vuk Jeremić i Miodrag Rakić.

Subotić je ranije kazao da je Ružici Đinđić i Tadiću dao više od milion evra za Demokratsku stranku.

Tadić je negirao te optužbe, dok je Rakić naveo da treba ispitati i veze Subotića sa odbeglim narko bosom Darkom Šarićem.

Izvor: Blic

Pogledajte još