Bezdušno: Ukradena kutija sa novcem za lečenje šestogodišnjeg Vladimira Đorđevića

- Na snimcima se vidi da su u pitanju dva klinca, koji su iskoristili trenutak nepažnje radnika u tržnom centru i ukrali kutiju sa novcem. Pretpostavljamo da se radi o maloletnim licima, a nadamo se da će danas u toku dana ovaj slučaj biti rasvetljen - rekao je za "Blic" Jovica Antonić, portparol MUP - a u Pančevu.

Antonić je dodao da će protiv ovih lica biti podneta krivična prijava, a ukoliko budu maloletni, njihovi roditelji će odgovarati.

- Ne znam da li ćemo uspeti novac da povratimo, ali slučaj ćemo razrešiti - rekao je Antonić.

Nepoznate osobe ukrale su kutiju koja se nalazila u okviru hola TC “Tamiš kapija” u Pančevu i u nju su svi ljudi dobre volje mogli da ubacuju novac za lečenje Vladimira Đorđevića koji boluje od epilepsije, ciste na mozgu, asimetrije hipokampusa, a trenutno je na hemoterapiji nakon operacije tumora na bubregu. Suma koja treba da se sakupi da bi se izvršila nova operacija u Moskvi je 40.000 evra.

Siniša Đorđević, otac malog Dušana, teško je prihvatio ovaj postupak, rekao da teško može da opiše osećanja nakon jučerašnje krađe, i za "Blic" dodao da zaista nema komentar na ovakav postupak.

- Nemam reči za ovo što se desilo. Jedna trećina kutije je bila popunjena novcem, pa pretpostavljam da je bilo oko 30.000 dinara. Od aprila ta kutija stoji u holu tržnog centra, i do juče zaista nikome nije smetala - kaže razočarani otac malog Vladimira, i dodaje kako ne veruje da će novac biti povraćen. Inače, za Vladimirovu operaciju nedostaje oko 20.000 evra, i na operaciju ne može da ide dok se sav novac ne sakupi.

- Prošli put smo zakazali operaciju jer smo imali neke informacije da ćemo imati novca, ali pošto od toga nije bilo ništa, morali smo da je pomerimo. Prilično je urgentno, ali bez para ne može ništa - kaže Đorđević, i napominje kako i za lekove koje nabavlja iz inostranstva treba puno novca.

Izvor: Blic

Pogledajte još