U avionu za Beograd begunac i krvav muškarac!

Oba događaja uznemirila su posadu, na čelu sa kapetanom leta, pilotom Darkom Lučićem i putnike.

Naime, prilikom kontrole putne dokumentacije, utvrđeno je da se u avionu nalazila osoba koju potražuje Interpol. Policija je vrlo brzo reagovala, begunac je uhapšen čim je avion iz Frankfurta sleteo u Podgoricu.

Ista posada i avion trebalo je da krenu iz Podgorice ka Beogradu, kada se putnici i prtljag ukrcaju. Međutim, let je kasnio sat vremena, zbog pojave misterioznog krvavog putnika.

Na asistenciju kabinskog osoblja reagovao je kapetan Lučić i pitao čoveka, koji je imao tamne mrlje na pantalonama i košulji, šta mu se dogodilo i šta mu je sa odećom. Čovek mu je odgovorio da je njegova odeća umrljana krvlju, nakon čega je kapetan pozvao policiju. Policija, koja je vrlo brzo došla do aviona, izvršila je kontrolu putnika. Utvrđeno je da se radi o Beograđaninu M. M. (58), koji je istog dana imao udes u Podgorici, kada je izgubio kontrolu nad automobilom i udario u banderu.

U Podgorici je, kako je kasnije utvrđeno, bio sa kćerkom koja je u avionu sedela pored njega. Oboje su, na insistiranje osoblja, morali da napuste avion, koji je nekoliko minuta nakon toga poleteo. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, M. M. i njegova ćerka napustili su Crnu Goru vozom.

Iz kompanije Montenegro Airlines sinoć je saopšteno da ih "veoma čudi i iznenađuje činjenica da je osoba takvog zdravstvenog stanja, nakon svih aerodromskih i policijskih provera uopšte uspela da dođe do aviona".

"Avion Montenegro Airlinesa je u petak uveče na redovnoj liniji Podgorica-Beograd kasnio pri poletanju oko sat vremena, a razlog kašnjenja leta je zdravstveni problem jednog putnika", kazao je portparol avio-kompanije Nenad Marković.

Dodao je da je procena kapetana i kabinskog osoblja bila da se ne preuzima rizik prevoza takve osobe.

Nakon sprovedene kompletne procedure i uspešno završene bezbednosne provere, avion je poletio ka Beogradu sat vremena kasnije od predviđenog vremena polijetanja.


Kurir

Pogledajte još