PUPS: Porez na plate veće od 60.000

Poslanik PUPS-a Momo Čolaković kaže da je za tu stranku prihvatljivo da se oporezuju zarade koji su iznad potrošačke korpe, što znači veće od 60.000 dinara.

"PUPS razume da vlada mora da preduzme mere kako bi se situacija poboljšala i ovaj deo štednje i poreza je prihvatljiv, ali treba naći meru. Mislim da bi ta mera bila da se oporezuju primanja iznad potrošačke korpe, odnosno veće od 60.000 dinara", rekao je Čolaković novinarima u parlamentu.

On je rekao da će PUPS, u tom pogledu, dati podršku tim merama, jer smatra da dodatne poreze treba da plaćaju oni sa većim primanjima.

Kada je u pitanju oporezivanje penzija, Čolaković je naveo da pod udar tog oporezivanja mogu doći samo visoke penzije, takođe iznad 60.000 dinara.

Na pitanje da li bi za tu stranku bilo prihvatljivo da se dodatno oporezuju primanje iznad 50.000 dinara, ukoliko to bude jedna od mera, Čolaković je rekao da ta stranka neće biti protiv, ukoliko za to bude postojala saglasnost u vladi.

On je naglasio da je za PUPS važno da se, prilikom donošenja mera, vodi računa o tome kako i na koji način da se obzebedi da porodice mogu normalno da žive.


B92

Pogledajte još