Jovanović: Poruke BG i PR nepotrebne i deo političkog pozorišta

"Mislim da je loše ono što se čuje iz Beograda i Prištine, to je nepotrebno i isforsirano i to je deo političkog pozorišta u kojem i Dačić i Tači vrlo često loše glume, nastojeći da na takav način, koketirajući sa nacionalistima, umanje cenu koju Beograd i Priština moraju da plate za promenu političkog kursa koji je učinjen i koji se više ne može menjati", rekao je Jovanović.

On je novinarima u parlamentu rekao da sudbina briselskog sporazuma ne zavisi od sposobnosti Dačića i Tačija da se suštinski promene, već od "interesa EU i SAD koji su nametnuli sporazum, koji će biti primenjen bez obzira na to što žulja pojedince i u Beogradu i u Prištini".

Lider liberala kritikova je premijera Srbije ocenjujući da jezik kojim se izražava u kampanji različit od onoga što govori nakon izbora, a da su njegove izjave poslednjih dana upravo onakve kakve se mogu čuti u izbornoj kampanji".

"To liči na Dačića. On u izbornoj kampanji deli Kosovo, preti MMF-om ili kao što je bio slučaj poslednjih nekoliko odlazaka u Brisel - tamo odlazi kao u Boj na Kosovo u 21. veku", rekao je Jovanović.

On je ocenio da je to vrlo neodgovorno, ali i da je to "loše pozorište i već viđeno".

Izvor: Blic

Pogledajte još