Požarevac: Policajci pokušali da prikriju da su povredili pešaka

0

Protiv dvojice policajaca u Požarevcu pokrnut je disciplinski postupak pošto je otkriveno da su pokušali da prikriju da su u saobraćaju teško povredili pešaka.

Načelnik Policijske uprave Požarevac Saša Mitrović odlučio je da pokrene disciplinski postupak posle anonimne prijave koju je dobio.

Željko N. (26) iz Siga i Srđan I. (33) iz Milanovca udaljeni su iz MUP-a dva dana pošto je iz službe do daljeg uklonjen i inspektor iste Policijske uprave Goran M.

Policija je 2. oktobra dobila anonimnu prijavu i formirala komisiju koja je utvrdila da je policajac Željko N. posle završene smene u Policijskom odeljenju Krepoljin, s kolegom Srđanom I. svojim putničkim vozilom, van službe, 28. septembra, u večernjim časovima naleteo na ženu D. L. (74) iz Krepoljina.

Oni su potom povređenu prevezli u Zdravstvenu stanicu Krepoljin, gde su utvrđene teške telesne povrede. Policijski službenici prirkrili su da je reč o saobraćajnoj nezgodi i slučaj nisu prijavili policijskoj stanici.

Protiv dvojice policajaca pokrenut je disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i udaljeni su sa posla.

O događaju je obavešten je zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu, koji je naložio utvrđivanje svih činjenica posle kojih će kvalifikovati krivično delo, navedeno je u saopštenju policije.

U toku su provere okolnosti i utvrđivanje odgovornosti drugih policijskih službenika koji su učestvovali u događaju.

Izvor: Beta, NoviMagazin

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.