Požarevac: Policajci pokušali da prikriju da su povredili pešaka

Načelnik Policijske uprave Požarevac Saša Mitrović odlučio je da pokrene disciplinski postupak posle anonimne prijave koju je dobio.

Željko N. (26) iz Siga i Srđan I. (33) iz Milanovca udaljeni su iz MUP-a dva dana pošto je iz službe do daljeg uklonjen i inspektor iste Policijske uprave Goran M.

Policija je 2. oktobra dobila anonimnu prijavu i formirala komisiju koja je utvrdila da je policajac Željko N. posle završene smene u Policijskom odeljenju Krepoljin, s kolegom Srđanom I. svojim putničkim vozilom, van službe, 28. septembra, u večernjim časovima naleteo na ženu D. L. (74) iz Krepoljina.

Oni su potom povređenu prevezli u Zdravstvenu stanicu Krepoljin, gde su utvrđene teške telesne povrede. Policijski službenici prirkrili su da je reč o saobraćajnoj nezgodi i slučaj nisu prijavili policijskoj stanici.

Protiv dvojice policajaca pokrenut je disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i udaljeni su sa posla.

O događaju je obavešten je zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu, koji je naložio utvrđivanje svih činjenica posle kojih će kvalifikovati krivično delo, navedeno je u saopštenju policije.

U toku su provere okolnosti i utvrđivanje odgovornosti drugih policijskih službenika koji su učestvovali u događaju.

Izvor: Beta, NoviMagazin

Pogledajte još