DSS zahteva smenu sekretarke zbog sadržine udžbenika

Reč je o udžbeniku "Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju", koji međutim prema oceni pokrajinskog DSS-a očigledno nije namenjen seksualnom obrazovanju dece nego indoktrinaciji srednjoškolaca i promociji homoseksualizma.

Portparol Pokrajinskog odbora DSS Milenko Jovanov je istovremeno postavio pitanje ministru prosvete Tomislavu Jovanoviću o tome da li je ministarstvo upoznato sa sadržinom tog “udžbenika” i da li je odobren, posebno imajući u vidu izjavu predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića, od pre samo nekoliko dana, kada je rekao da Srbija trpi pritiske da se upravo ovakvim stavovima indoktrinira srpska omladina.

Vlada Srbije mora i da odgovori na pitanje da li se tim “udžbenikom” započinje dugo najavljivana “promena svesti” srpskog naroda, koju su tražili nemački parlamentarci, naveo je Jovanov.

U deset vojvodjanskih srednjih škola je u novoj školskoj godini uveden opcioni predmet Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju čime će oko 1.200 učenika drugog razreda imati priliku da, kroz rad sa edukatorima, obrade teme iz reproduktivnog zdravlja, seksualnog obrazovanja, rodnih i ljudskih prava.

Taj ogledni projekat je skoro godinu dana pripremao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa Radnom grupom eksperata iz ginekologije, urologije, epidemiologije, psihologije i omladinskog rada, navedeno je na internet stranici tog sekretarijata u Vladi Vojvodine.

Izvor: b92

Pogledajte još