Tajfun "Nari" poharao Filipine: Vetar čupao drveće i rušio krovove, osam mrtvih, dva miliona bez struje

Oko ponoći po lokalnom vremenu, "Nari" je stigao do istočne obale noseći drveće i stubove i premeštajući se ka zapadu kroz poljoprivredne regione na glavnom ostrvu Luzon na severu Filipina.

"Mnogo velikih stabala je palo. Ekipe za rasčišćavanje s motornim testerama su na terenu i čiste puteve. Vetar se uskovitlao veoma brzo, veoma dramatično. Imali smo vetar koji je dolazio pravo s okeana vrlo jak, jačine tajfuna",
naveo je očevidac, britanski novinar Džejms Rejnolds za agenciju AFP iz priobalnog grada Baler, blizu epicentra udara tajfuna "Nari".

(old_image)

Kako se "Nari" sa orkanskim vetrom premeštao ka unutrašnjosti, stigla je kiša koji je zid od blata odronila i zatrpala policijsku stanicu u blizini grada Magalang i ubila policajca, saopštila je Nacionalna služba za katastrofe i smanjenje rizika i rukovođenje.

(old_image)

Jedno lice je poginulo od strujnog udara u obližnjem gradu Kandaba. Kada su stabla pala na kuću i vozilo u provinciji Nueva Ekija troje ljudi je izgubilo život, dok se dvoje dece i starija osoba udavilo u provinciji Bulakan u kojoj ima masovnih poplava, navodi AFP.

Izvor: Blic

Pogledajte još