ŠOKANTNA IZJAVA: Predsednik Filipina planira da upada u kuće i vakciniše građane dok spavaju

Ljude koji i dalje oklevaju da prime vakcinu protiv koronavirusa treba vakcinisati dok spavaju, ocenio je predsednik Filipina Rodrigo Duterte.

- Znam da mnogi još ne žele da se vakcinišu i oni predstavljaju problem. Zato, uđimo u njihove kuće i vakcinišimo ih dok spavaju. Kraj priče - predložio je Duterte u televizijskom obraćanju, poručujući da će "predvoditi akciju", prenosi "Tas".

On je istakao da je pored imunizacije važno nositi i maske i držati socijalnu distancu, jer samo te mere mogu sa spreče širenje koronavirusa u zemlji.

Na Filipinima je do sada dato skoro 50 miliona doza vakcina protiv koronavirusa različitih proizvođača. Potpuno je imunizovano više od 23 miliona ljudi, a vlasti se nadaju da će do kraja godine imunizovati do 70 miliona od 111,5 miliona stanovnika.

Duterte je ranije tražio usvajanje zakona koji bi omogućio kazne zatvora za one koji krše karantin. Takođe je rekao da učesnici masovnih događaja treba da idu u zatvor.

Početkom juna Duterte je rekao da će protiv onih koji su svesni da su kovid pozitivni, ali krše mere, zaražavaju druge i izazivaju smrt, biti podignute optužnice za ubistvo.

Do sada je na Filipinima koronavirusom zaraženo 2,67 miliona ljudi, od kojih je oko 39.600 preminulo.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još