Navijačica osuđena na tri godine zatvora zbog podvođenja maloletne drugarice

Nekoliko meseci kasnije osuđena je na tri godine zatvora zato što je navela na prostituciju jednu od članica tima navijačica, a novac zadržala za sebe.

"Bila je vođa nečega što je trebalo da postane lanac prostitucije u okviru škole", rekao je prilikom izricanja presude sudija Okružnog suda Henepin Vilijam Koh.

Montija Parker iz Mejpl Grouva priznala je krivicu po tri tačke optužnice zbog navođenja na prostituciju. Pre nego što stekne pravo na oslobađanje, moraće da provede najmanje dve godine iza rešetaka.

Parkerova je priznala da je u martu prošle godine rekla svojoj 16-godišnjoj drugarici i članici tima navijačica gimnazije “Hopkins” da bi mogla da zaradi baveći se prostitucijom. Devojka se složila, pa je Parkerova objavila oglas na internetu i odvela je u stan gde je oralno zadovoljavala klijenta. Zarađenih 60 dolara dala je Parkerovoj, koja je novac potrošila na patike.

Sledećeg dana, Parkerova je odvezla drugaricu u drugi stan, ali je ona odbila da uradi ono što je klijent tražio. Žrtvina sestra je rekla sudiji da je Montija Parker manipulisala njenom sestrom, koja je imala problema sa učenjem, i da je ona Montiju smatrala prijateljicom i da joj je verovala. Ona je dodala da je život njene sestre upropašten, da se posle incidenta zatvorila u sebe, promenila školu i prestala da bude navijačica.

Tužilac Džošua Larson tražio je kaznu od pet godina zatvora, istakavši da je Parkerova “organizator, dizajner, menadžer i generalni direktor u slučaju podvođenja ovog deteta”.

Montija Parker je za oglase seksualne prirode saznala na internetu nakon što je bivši dečko pokušavao da je ubedi da prodaje seksualne usluge. Prema rečima sudije Koha, upravo zbog toga Parkerova je trebalo da zaštiti žrtvu, a ne da je zloupotrebi.

Izvor: Blic

Pogledajte još