Miroslav Mišković se nije pojavio na sudu

0

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković nije došao u Specijalni sud gde je nastavljeno pripremno ročište u procesu protiv njega i još deset lica.

Oni su optuženi za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Njegovi branioci opravdali su njegov izostanak sprečenošću da prisustvuje, a sud je prihvatio njihovo opravdanje i nastavio zasedanje. Sledeće ročište zakazano je za 25. oktobra. To ročište će biti održano u beogradskoj Palati pravde, rekao je jedan od branilaca optuženog Mila Đuraškovića, Zoran Ateljević.

Na današnjem ročištu svoje dokazne predloge sudu je predstavila odbrana Đuraškovića, kao i branioci još četvorice optuženih. Advokat Ateljević je napomenuo da će se u nastavku pripremnog ročišta o dokazima izjasniti branioci još četiri optužena nakon čega će sud zakazati glavni pretres (suđenje).

Podsetimo, pripremno ročište u ovom slučaju počelo je u ponedeljak i utorak , kada je izlaganje svojih dokaznih predloga završila odbrana Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka, kao i tužilaštvo za organizovani kriminal pre njih.

Zbog tajnosti pripremnog ročišta, ne mogu se javno objavljivati podaci o tome kako su se o krivici juče izjasnili optuženi, kao i koje su dokaze u svoju korist predložili sudu da izvede tokom suđenja. Samo suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i biće javno.

Osim Miroslava i Marka Miškovića i Đuraškovića na optuženičkoj klupi je još osam optuženih. Oni se terete da su oštetili putarska preduzeća za oko 30 miliona evra.

Vlasnik “Delta holdinga” pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i određena mu je mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd – PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu. Ista ova mera predviđena je i za njegovog sina Marka, kome je 7. oktobra ukinut kućni pritvor za jemstvo hipotekom na lokal vrednosti 3,3 miliona evra.

U kućnom pritvoru je ostao vlasnik “Nibens grupe” Milo Đurašković, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine. Tužilaštvo sumnja da su na taj nacin oštetili putarska preduzeca za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miroslav Mišković saslušan je juče u svojstvu građanina u policiji u vezi poslovanja svoje kompanije sa firmama odbeglog narko bosa Darka Šarića.


B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.