Bačena bomba na stan odbornika "Srpske", nema povređenih

U trenutku eksplozije Ðerić je u stanu bio sa suprugom i ćerkom.

Pričinjena je materijalna šteta na stanu porodice Ðerić u Ulici Tanaska Rajića.

Na licu mesta su pripadnici kosovske policije.

Ovo je u poslednja 24 sata druga eksplozija u Kosovskoj Mitrovici, nakon što se juče rano ujutru u severnom delu Kosovske Mitrovice dogodila eksplozija u kojoj nije bilo povređenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštrije je osudila bombaški napad na stan Đerića i poručila da "srpski narod neće odustati od toga da svoju sudbinu uzme u svoje ruke, kao i da će Beograd više nego ikada ranije, biti sa svojim narodom u Pokrajini".

"Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda, koji bi trebalo da osujeti Srbe da izađu na predstojeće lokalne izbore u Pokrajini i da na tim izborima pobede", navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije navode da je zločin počinio neko ko ne želi da Srbi izađu na lokalne izbore na Kosovu i ko pokušava da Beograd trajno ukloni sa prostora Kosova.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju traži da se koliko danas, počinioci ovog napada pronađu i zatvore. Takođe, poručujemo da ćemo nastaviti da ulažemo napore da se život u Pokrajini normalizuje i da se stvore uslovi za mir i bezbednost celokupnog stanovništva na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Izvor: Novimagazin

Pogledajte još