Napitak koji topi masne naslage – sasi voda

Osam čaša vode dnevno se uvek navodi kao osnova zdrave ishrane. Bez obzira da li želimo da izgubimo kilograme ili da održavamo postojeću težinu, voda pomaže svim telesnim funkcijama da rade svoj svoj posao bez poteškoća.

Za zdravo varenje i eliminisanje nakupljene tečnosti u telu, voda ima najviše prednosti za one koji žele da smršaju.

Ako želite vodu, koja je jedno od najzdravijih pića, da napravite još blagotvornijom i efektnijom za vreme gubljenja kilograma, onda će vas interesovati ovaj jednostavni napitak koji smanjuje nadutost i poboljšava varenje, a smislila ga je nutricionistkinja Sintija Sas.

Osvežavajuća „sasi voda“ nije jedan od onih neukusnih i neprijatnih napitaka koje morate da pijete začepljenog nosa. Osim što će da vas razbudi, osvežiće vaše telo i potpuno ga „istuširati“ iznutra.

Priprema sasi vode:
Potrebno je: 8 čaša vode, jedna kašičica rendanog korena od đumbira, jedan sveži krastavac srednje veličine, oguljen i isečen na tanke kriške, jedan limun srednje veličine, isečen na kriške, 12 listova nane.

Navedene sastojke pomešajte sa vodom. Ostavite smesu da odstoji preko noći, da sve namirnice puste svoje arome, pa napitak konzumirajte tokom celog sledećeg dana.
Sam ovaj napitak neće učiniti čudo, ali u kombinaciji sa umerenom ishranom, podeljenom u pet manjih obroka, kao i redovnom fizičkom aktivnošću, vaš struk će postati tanji, a stomak ravniji i sve to bez jednog jedinog dana gladovanja.

Izvor: Zdravapriroda.com

Pogledajte još