Osvajanje Beograda: Na gajbi kod Andrića

Ideja ove akcije je da srednjoškolcima ponudi različite programe i aktivnosti koji su edukativni, zabavni i rekreativni, kako bi se učesnici inspirisali, angažovali i zapitali o sopstvenim afinitetima. Cilj je da se lik našeg najpoznatijeg pisca približi srednjoškolcima kroz sadržaje, koji su njima bliski, kroz sport, ali i druženjem i razgovorom sa njihovim današnjim uzorima, poznatim sportistima, kao što su Milorad Čavić, najpoznatiji srpski plivač, Željko Tanasković, Dušan Petković, Filip Vujić, koji su bivši i aktuelni odbojkaški reprezentativci i dva predstavnika šampionske generacije KK Partizan.

Program počinje u 12 časova, ispred spomenika Ive Andrića, u Pionirskom parku.
Ove subote srednjoškolci će biti u mogućnosti da igraju zanimljivu i dinamičnu igru u Pionirskom parku, i to sa našim poznatim sportistima. Posle neformalnog razgovora i fotografisanja, biće saopštena pravila igre, koja je takmičarskog karaktera. Posle igre i proglašenja pobednika, formiraju se nove grupe.

Prva grupa ide u Galeriju NOVA u kojoj svako od učesnika može da: obiđe izložbu „Ja volim sport“ i zabavi se ubacivanjem lopte u koš, fotografisanjem pored Andrića na tribinama, gledanjem filma, potpisivanjem na dres reprezentacije, pisanjem utisaka o izložbi.
Druga grupa ide u Spomen-muzej Ive Andrića u kome može da obiđe stalnu postavku, ali i da, koristeći tablete na kojima se nalaze zanimljivi i manje poznati detalji o Nobelovoj nagradi, nauče nešto što nisu znali.

Više o projektu: www.osvajanjebeograda.rs

Pogledajte još