Jovanović: LDP nije nudio novu stranku DS-u

Jovanović je nakon predaje liste za izbore za Voždovac, kazao da je ta stranka razgovarala i sa premijerom Ivicom Dačićem, vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, ali i liderom DS Draganom Đilasom, navodeći da ništa nije "krenulo naopako" u razgovorima sa demokratama i da ne zna odakle poruka nakon njihovog poslednjeg sastanka da LDP predlaže formiranje nove stranke.

"Ako žele da budemo zajedno, hajde da to uradimo kako treba i bez ikakvog ucenjivanja, spletkarenja i intriga. Niko u LDP nije tražio ništa za sebe, niko u LDP nije predložio DS političku saradnju koja bi se završila stvaranjem efikasnije organizacije od koalcije naše dve stranke, zbog toga što mi u LDP imamo strah od bilo kakvih izbora", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, DS se raspada, "mrcvari sebe i nas".

Jovanović je poručio demokratama da "ako želi da rade sa LDP, hajde da to bude ozbiljan posao".

"Ako mislite da sa nama još jednom iskoristite ovaj grad, Voždovac ljude u Srbiji u projektu koji će trajati do 15. decembra, a posle toga opet ko preživi pričaće, onda to nije odogovr na potrebe ljudi u ovom trenutku", istakao je lider LDP.

Rukovodstvo DS, dodao je, pogrešilo je kada je odbilo veoma jasan stav LDP o saradnji, navodeći da su oni biti ti koji su razgovore i inicirali.

Izvor: b92

Pogledajte još