Napadnut Krstimir Pantić ispred svoje zgrade u Mitrovici

Pantić je u izjavi rekao da se incident dogodio ispred njegove zgrade u Kolašinskoj ulici u severnom delu Mitrovice kada su dvojica maskiranih napadača nasrnula na njega.

"Sreća je da sam kod sebe imao torbicu za koju su napadači pretpostavljam pomislili da je oružje i nakon nekoliko udaraca pobegli. Ne znam tačno, ali mislim da se radi o mlađim osobama starosti do 20 godina", dodao je Pantić.

Pantiću je lekarska pomoć ukazana u mitrovičkoj bolnici gde mu je sanirana povreda na bradi i on je nakon ukazane lekarske pomoći pušten kući.

Krstimir Pantić je jedan od petorice kandidata za gradonačelnika ovog grada na lokalnim izborima u nedelju.

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju osudio je večerašnji napad na Pantića, rekavši da je to kukavički napad kojem će se obradovati samo oni koji ne žele da se zajednica srpskih opština ikada formira.

Vulin je u izjavi Tanjugu rekao da je ovaj kukavički napad mogao da učini samo neko ko iskreno mrzi Srbe i ko hoće da se proces etničkog čišćenja Srba spovede do kraja.

"Jedini mogući motiv napada na poštenog, porodičnog i vrednog čoveka jeste njegova borba da Srbi preuzmu svoju sudbinu u svoje ruke. Niko se ovome neće više obradovati od neprijatelja Srba i onih koji ne žele da se Zajednica srpskih opština ikada formira i da Srbi budu svoji na svome sa svojom vladom i državom"
, ocenio je Vulin.

On je naveo i da se divi hrabrosti Pantića i pozvao Srbe da stanu i budu uz kandidata liste Srpska i izdrže i ne dozvole da vlast osvoje oni koje Srbi ne žele.

Izvor: Blic

Pogledajte još