Ivanović: U dogledno vreme ponoviti izbore

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao očekuje da će izbori biti poništeni ne samo u Kosovskoj Mitrovici, već i u Leposaviću, Zubinom potoku i Gračanici, pošto su posmatrači napustili biračka mesta dva sata pre zatvaranja.

"Ja očekujem da će to biti ishod, mada sa žaljenjem mogu da konstatujem da smo mi izgubili te izbore,"
rekao je Ivanović.

Ivanović je rekao i da je četiri nedelje kratak rok za održavanje ponovljenih izbora na severu Kosova, i da je potrebno da prođe više vremena kako bi izbori bili demorkatski.

Prema njegovim rečima, izlaznost u Kosovskoj Mitrovici je bila niska i kao posledicu to bi imalo da “Srbima upravlja Albanac”.

Ivanović je dodao da to nije logično, jer Albanac kao gradonačelnik ne bi mogao da počne da radi.

On je ukazao da su incidenti posledica loše pripremljenih izbora i da je neophodno uključivanje sve tri strane (Beograda, Prištine i međunarodne zajednice) kako bi se problemi rešili.

Lokalne izbore na Kosovu juče su osim neregularnosti na koje su ukazivali birači, obeležili i incidenti kada su oko 17 sati na tri glasačka mesta sa severu upali maskirani ljudi na birališta.

Oni su tukli ljude koji su se tamo zateklii razbijali biračke kutije. Krstimir Pantić, kandidat liste “Srpska” koju podržava Vlada Srbije, optužio je poslanika DS S Marka Jakšića da stoji iza nereda. DS S je odbacila te optužbe.

Izvor: Beta

Pogledajte još