Merkelova ne pušta Snoudena u Nemačku

Ukazujući da je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert u jednoj svojoj izjavi par puta ponovio isto da je transatlanski savez za Nemce od enormnog značaja i da se u duhu tog saveza i deluje, tabliod prenosi Zajbertovu izjavu da se delovalo, deluje i da će se delovati u duhu tog saveza.

"Skoro da ne postoji zemlja koja je od tog partnerstva i prijateljstva profitirala, kao Nemačka", prenosi tabliod "Bild" Zajbertovu izjavu i piše o "njet" Merkelove za Snoudenov dolazak u Nemačku.

Kada je reč o američkoj špijunskoj aferi u kojoj, prema indicijama, nije poštedjena ni sama Merkelova čiji su telefon Amerikanci, izgleda, prišluškivali, tabliodi prenose da Snouden, čiji azil u Rusiji ističe na leto, iznosi u osnovi spremnost da govori o NSA-aferi prisluškivanja, ali i da želi siguran boravak u Nemačkoj.

Ovu vest je u Nemačkoj preneo političar partije Zeleni Hans-Kristijan Štrebele, koji se pre nekoliko dana u Moskvi susreo sa Snoudenom i zbog toga je sada, ocenjuje "Bild" iznet jasan stav Berlina Vašingtonu - Snouden u Nemačkoj - Merkel kaže "njet", prenosi tabliod.

Izvor: Blic

Pogledajte još