Lekar nagovorio suprugu na plastičnu operaciju, pa je drogirao i udavio da bi živeo sa mladom ljubavnicom

Porota je presudila da je Meknil supruzi, navodno brinući za njen oporavak, dao mešavinu sredstava protiv bolova, valijuma i tableta za spavanje, a verovatno joj je “pomogao” i da dospe pod vodu, kako bi je se otrasio i započeo nov život sa mladom ljubavnicom.

Ovaj slučaj već mesecima zaokuplja pažnju američke javnosti, a posebno je zamršen zbog činjenice da je Meknil, kao medicinski potkovan, umeo da “udesi da smrt deluje prirodno”, čime se u više navrata i hvalio. U tome je bio uspešan u toj meri, da sudski patolozi nisu mogli nedvosmisleno da utvrde da li su uzrok smrti njegove supruge zaista bili uzeti medikamenti, ili “srčani napad prilikom kog je pala u kadu licem na dole”, kako je tvrdio njegov advokat.

Protiv Meknila su, međutim, govorili brojni posredni dokazi. Na primer, loše glumljeno očajanje dok je hitna pomoć pokušavala da oživi njegovu suprugu: zapomagao je “zašto si to učinila, zar sve zbog glupe plastične operacije” a pritom je on bio taj koji je suprugu, bivšu mis svoje savezne države, nagovorio da se operiše.

Tu je bila i činjenica da je u porodicu kao “dadilju” doveo svoju mladu ljubavnicu Džipsi Vilis, što je supruga otkrila i svađala se sa njim zbog toga, kao i to da je prijateljima i poznanicima govorio da je ozbiljno, pa čak i smrtno bolestan, mada je odličnog zdravlja, kako bi delovalo da nema motiv za takav zločin.

Mada nije bila upotrebljena na sudu, na porotu je možda uticala, a za njegovo hapšenje je bila presudna i optužba njegove devojke iz mladosti da je pre mnogo godina ubio i svog brata i pokušao da ubije majku. Meknilov brat Rufus takođe je svojevremeno nađen mrtav u kadi, ali tom prilikom nije pokretana istraga, niti je iko bio optužen za njegovu smrt.

Izvor: Blic

Pogledajte još