Trifunović: Tražio sam Tijaninom ocu da prebaci višak novca drugoj deci

Poznati glumac je gostujući u emisiji Bulevar B92 prvi put javno govorio o aferi koja je otvorena oko novca za lečenje Tijane Ognjanović. On do danas danas nije hteo da komentariše aferu jer su ljudi izgubili jedino dete.

"Nisam hteo da učestvujem u toj nekrofiliji. Akcija prikupljanje novca za Tijanu Ognjanović izazvala je jednu divnu stvar da se Srbija i region ujedine oko Tijane. Cela akcija je bila divna i čista. Nijednog trenutka se ne kajem što sam u tome učestvovao"
, kaže Sergej Trifunović.

"Od kada sam se uključio u akciju obaveštavali su me kako je novac na račun počeo brzo da pristiže i ubrzo su mi rekli da prikupljeno više novca nego što je bilo potrebno".

Trifunović kaže da je bilo potrebno 700 hiljada evra, a da je za nekoiliko dana prikupljeno 1,6 miliona evra. On dodaje da je već tada znao za slučaj Ljubice Adamić koja čeka operaciju u Beču i kojoj nedostaje 100 hiljada evra, ali i za još nekoliko slučajeva.

"Tada sam iz inostranstva, gde sam bio, pozvao Nenada Ognjanovića, jer je sakupljeno već dovoljno novca za Tijaninu opreciju i tražio mu da deo novca prebaci na račun za Ljubicu Adamić. On mi je rekao da ne može to da uradi jer je račun namenski. Onda sam ga pitao da bude na čelu Fonda, simbolično, kako bi višak sredstava otišao i na račune druge bolesne dece"
, objašnjava Trifunović.

"Nenad Ognjanović mi na to ništa nije odgovorio. Ja sam rekao zbog dobre karme, zbog svog deteta pomozi i drugoj deci. Ja verujem u tu kosmičku ravnotežu, boga ili šta već. On je odbio čak i da samo formalno bude na čelu Fonda", navodi Sergej Trifunović.

On kaže i da se Nenad Ognjanović oglušio i o njegove molbe da javno objavi da je skupljno dovoljno novca za Tijanu kako bi ostali donatori novac dali drugoj deci kojoj je bio potreban.

Trifunovic dodaje i da ga je sutradan zvala Katarina Jakovljević iz Fonda princeze Katarine i pitala ga kakav problem ima sa Ognjanovićima.

"Mislim da su pobesneli zato što sam ja objavio da ja sakupljeno dovoljno novca za Tijaninu operaciju"
, kaže Trifunović i dodaje da je poslednji put pokušao da kontaktira Tijanine rodielje u aprilu, ali da mu se oni nikada više nisu javili.

I pored cele priče, glumac ne odustaje od humanitarnog rada čak najavljuje i osnivanje Fonda kroz koji bi bila moguća pomoć svoj deci kojoj je za lečenje potreban novac.

IZvor: B92

Pogledajte još