Masovni ubica iz Velike Ivanče tajno sahranjen

Porodica je podigla mermerni spomenik sa Ljubišinom slikom. Pored spomenika je spušten mali venac cveća sa porukom “Počivaj u miru”, jedna jabuka i nekoliko buketa cveća.

- Sahrani je prisustvovalo samo nekoliko ljudi - kaže jedan od grobara.

Ljubiša je preminuo dva dana nakon masakra, u Urgentnom centru u Beogradu, a potom je po odluci porodice kremiran 16. aprila u krematorijumu na groblju Lešće. Njegova urna je tamo stajala sve dok je porodica nije nedavno preuzela.

Vest da je Ljubiša sahranjen na groblju, udaljenom 15 kilometara od Velike Ivanče, odjeknula je među rođacima žrtava kao pucanj, jer su stare rane prokrvarile.

Gordana Petonijević, ćerka ubijenih Olge i Velimira Mijailovića, kaže da ju je ta vest mnogo potresala.

- Mnogo mi je teško. Iskreno, to me je veoma pogodilo, možda više nego kad sam čula da su mi roditelji pobijeni. Nisu trebali da ga prenose sa Lešća. To što je sahranjen ovde je isto kao da je sahranjen na groblju u Velikoj Ivanči - plačnim glasom kaže Gordana.

U šoku je i Aleksandar Stekić, koji je kobnog jutra preživeo masakr, u kom su mu stradale majka Dragana i baka Danica.

- Strašno sam se osećao kad sam čuo da je tu sahranjen. Doživeo sam najgori osećaj koji postoji, a nemam prave reči da vam ga opišem. Jedno je sigurno, nisu nikako trebali da ga sahranjuju tu. Moj otac je očajan i ogorčen, ali mi ne možemo ništa da uradimo. To je sada završena priča - očajan je Aleksandar.

Izvor: Blic

Pogledajte još