Goblini promovisali album i najavili veliki BG koncert!

Obožavaoce je posebno obradovalo to što je bend zakazao veliki koncert 8. marta u Hali sportova na Novom Beogradu.

"Radujemo se koncertu u Hali sportova, jer znači otvaranje jednog novog poglavlja u karijeri Goblina", naglašava frontmen Branko Golubović-Golub. "Veoma nam je važno to što će prvi koncert na promotivnoj turneji albuma 'Roba s greškom' biti održan u prostoru u kome su tokom proteklih decenija održani neki veoma značajni koncerti".

Disk "Roba s greškom" može se dobiti za 1.200 dinara uz kupljenu ulaznicu za koncert u Hali sportova. Odvojeno, ulaznica košta 1.000, a CD 500 dinara. Karte se kupuju preko mreže Eventim, a diskovi i ulaznice (zajedno i odvojeno) u Beogradu u "Jugotonu" (Nušićeva 27) i u Novom Sadu u "Mungosu" (Zmaj Jovina 2), kao i svim bolje snabdevenim CD prodavnicama u Srbiji.

"Roba s greškom" nema mnogo dodirnih tačaka sa "Re-kontrom" (1999), poslednjim albumom koji su Goblini snimili pre prestanka rada 2001", smatra basista Vlada Kokotović, koji novi CD muzički više povezuje sa počecima šabačkog benda i danas već kultnim "Istinitim pričama" (1994).

"Na 'Robi s greškom' ima puno rokenrola, pank-roka i zato mi liči na prvi album. Doživljavam ga kao neki novi početak, možda mi zato najviše vuče na 'Istinite priče", ocenjuje Kokotović, dok Golubović govoreći o stihovima, ipak, "Robu s greškom" smešta između "Re-Contra" i albuma "U magnovenju" (1995).

Albumu je prethodio u oktobru singl/spot "Deca iz komšiluka", klasična žestoka pesma Goblina, ovaj put sa upozoravajućim stihovima  "...sve se na staro vratilo", koju u odslikavanju trenutka u kome živimo na albumu prate i izuzetno kritički nastrojene "Evropo" i "Rakije i pečenja". Kokotović insistira da je "ovo sve, samo nije angažovan album".

"Devedesetih smo mislili da će promenom tadašnjeg režima krenuti na bolje, ali danas, gledajući našu decu, shvatamo da je čak veliko pitanje da li će oni do svoje tridesete živeti u normalnoj zemlji, makar kao mi kada smo bili klinci. Ako iole ima angažovanog teksta na albumu ili nekakvog poziva na bunt, to nije bilo svesno i s namerom. To su Goblini 2013. takvi kakvi jesu i ono što osećaju"
, kaže basista.

Goblini za naziv albuma "Roba s greškom" kažu da na neki način simbolizuje ono što je njihov bend u ovom trenutku, koji je "kao i mnogi drugi bendovi iz generacije devedesetih nekakva roba s greškom".

"Postojimo ali kao da nikome ne trebamo - ni onima sa kojima smo delili borbu za bolje sutra u ovoj zemlji, ni onima koji je trenutno vode. Možda će se u budućnosti pojaviti neko kome ćemo nešto značiti, videćemo..
.", objašnjava Kokotović.

Pogledajte Golubovo obraćanje:

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.