Hodžaj: Gradonačelnik Mitrovice biće Srbin

"Gradonačelnik i skupština", istakao je Hodžaj, "moraju da odražavaju sastav svake opštine, etnički i demografski, i mislim da će se to i dogoditi" rekao je Hodžaj.

On je istakao da je bio iznenađen pogrešnim načinom tumačenja kandidature Agima Deve od strana premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

"Oni su koristili jezik koji je meni nije blizak, govoreći da se ne glasa za Albanaca već za nekog drugog. Ko god da se kandiduje od građana zavisi koga će da podrže. Naravno da ćemo na severu imati srpske gradonačelnike, jer će oni predstavljati volju većine i tako je najbolje" rekao je Hodžaj.

Kosovski ministar kaže da su u Prištini zahvalni Evropskoj uniji, ali i srpskom rukovodstu na svemu što je na Kosovu postignuto u prethodnih devet meseci, ali smatra da bi Dačić, Vučić i Tomislav Nikolić morali da budu iskreni pred svojim građanima.

"Trebalo bi da im kažu istinu, a to je da se Srbija kreće u procesu prihvatanja suvereniteta Kosova, njegovog teritorijalnog integriteta i postojanja kao nezavisne
države
" kazao je Hodžaj.

"Ne kažem" dodao je on "da Srbija priznaje Kosovo i da počinjemo proces normalizacije odnosa dveju država kao nezavisnih nacija, ali naš dugoročni cilj nije samo da normalizujemo odnose na političkom nivou, mi moramo da imamo bilateralni proces pomirenja dvaju društava" precizirao je Hodžaj.

Izvor: Blic

Pogledajte još